Een nieuw programma op IndieXL: de Indie500! Vanaf vandaag hoor je een selectie uit deze Best of Indielijst op IndieXL. Daar zitten natuurlijk ook veel plaatjes uit de Snob2000 bij, maar de focus ligt meer op Indiesongs. En er zal ook meer recentere muziek tussen zitten zoals grote Free40-hits van de afgelopen jaren. Geen pure gouwe ouwelijst dus, maar een up-to-date Indielijst.
 
Wat draaien we? Als leidraad voor Indie houden we ons in grote lijnen aan de omschrijving over Indie Rock van Wikipedia. Met natuurlijk toevoegingen van de afgelopen jaren in subcategorieën als Alternative Rock, (Post) Punk, Grunge, Indie Pop, Britpop, New Wave en alternative dance.
 
Je hoort vanaf vandaag wekelijks een selectie uit de Indie500 op zondagmiddag van 15-19 uur op IndieXL. Een uur eerder dus dan de Snob2000. En in december zenden we op IndieXL de volledige Indie500 uit. Jij kunt dan ook stemmen op jouw favoriete Indiesongs. In het najaar vertellen we je daar mee over. Je kunt vanaf vandaag al iedere zondagmiddag in de stemming komen met een selectie van de beste Indiesongs allertijden uit de Indie500.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Indie_rock