IndieXL is jarig deze week
Hoera, IndieXL bestaat 10 jaar! En dat gaan we vieren. Op 5 oktober 2013 ging IndieXL officieel van start met haar uitzendingen. Als probeersel om te zien of er behoefte en plaats was voor een echt Indiestation. Met (nieuwe) muziek van zowel internationale als nationale Indiebands.
Nou, die behoefte was er wel want al direct na de start ontdekten steeds meer Indieliefhebbers ons station. Alternatieve stations waren er wel in Nederland, maar de echte Indiebands hoorde je daar nauwelijks op. En dat is nog steeds het geval.
IndieXL voorziet al 10 jaren in een behoefte en kan prima bestaan naast andere stations. IndieXL is het station waar Nederlands talent als eerste te horen is. Dagelijks worden nieuwe singles van Nederlandse bands en acts aan je voorgesteld. En de nieuwste Indiebands uit Engeland, Amerika, België en andere landen hoor je hier natuurlijk ook. Als wij zeggen nieuw dan is het ook spiksplinternieuw en niet al maanden oud.
Luisteraars van IndieXL durven te ontdekken. Bijvoorbeeld in de Indiehitlijsten Free40 en de Indie Chart en programma’s als Pure Indie, Van Dongen XL en de Platenkast. Iedere week weer nieuwe ontdekkingen. Maar ook de classics vergeten we niet.
Deze week blikken wij terug op 10 jaren IndieXL. Op donderdag 5 oktober presenteren (ex)DJ’s terug op 10 jaar IndieXL en de hele week zenden wij herhalingen uit van diverse programma’s tussen 2013-2023. Vanaf maandag 2 oktober 09:00 uur starten wij met onze speciale uitzendingen. Check https://www.indiexl.nl/programmering/ voor de complete programmering komende week.