Vier jaren geleden, op 5 oktober 2013, ging IndieXL officieel van start. We werden toen enigszins sceptisch aangekeken. Wie waren wij dan wel? Pinguin Radio bediende in 2013 een groot deel van de ex-Kink luisteraars. Was er nog wel plaats voor een nieuw radiostation voor Indie- en alternatieve muziek?
 
Vier jaren later kunnen we gerust ja zeggen. Want IndieXL heeft een nieuw concept in een veranderende muziekmarkt waar YouTube, Soundcloud en Spotify regeren. IndieXL is daardoor een echt online radiostation waar nieuwe muziek ontzettend snel te horen is. Dat komt omdat de IndieXL medewerkers overal op internet nieuwe muziek ontdekken en die songs meteen op de zender knallen. Niks wachten tot een plaat weken later in Nederland officieel verschijnt, maar meteen de Free40 in. En je hoort veel bands die nergens anders worden gedraaid.
 
Op IndieXL krijgen ook veel meer Nederlandse bands een kans. Waar Radio2 nu pas discussieert over een hoger percentage Nederlandse muziek, voert IndieXL dit al jaren uit. En het kan, want er is genoeg kwalitatief goede muziek uit ons kikkerlandje. En die muziek hoor je op IndieXL en het beste daarvan komt in onze Nederlandse Indie Chart.
 
IndieXL heeft in vier jaren tijd een nieuw publiek opgebouwd dat nieuwe muziek wil ontdekken en niet maandenlang dezelfde hits wil horen. En daar gaan we mee door. We doen het allemaal gratis en voor niets en dat houden we zo.
 
Maar als je wilt bijdragen aan het voortbestaan van IndieXL zouden we dat natuurlijk geweldig vinden, want deze hobby kost ons veel geld. De Stichting IndieXL is in 2015 opgericht om de kosten te kunnen betalen, maar we zijn wel afhankelijk van donaties. Je kunt de IndieXL steunen door eenmalig of maandelijks een (klein) bedrag over te maken op Bijdrages kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL86SNSB0927245957 ten name van Stichting IndieXL. Steun (Nederlands) talent, steun IndieXL!
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!
http://www.indiexl.nl/doneer/