De iconische Indieband The Jesus And Mary Chain komt naar Nederland voor een optreden op 19 april 2017 in Paradiso Amsterdam. Vorig jaar stond de band nog op het Best Kept Secret Festival, maar de band staat het eerst in 25 jaar weer in het clubcircuit in Nederland.
 
De band tourt in het kader van het uitbrengen van ‘Damage And Joy’, het eerste album van de Schotse noisepopband sinds 1998. Dat nieuwe materiaal verschijnt op 24 maart 2017 in de vorm van het zevende album ‘Damage And Joy’. De eerste single ‘Amputation’ klinkt zoals we gewend zijn: veel noise, vervormde gitaren en zorgeloze vocalen vormen samen een hypnotiserend geheel. Het album bevat ook een aantal bijzondere samenwerkingen.
 
De broers Jim en William Reid vormen samen het hart en de ziel van The Jesus And Mary Chain. Sinds oprichting begin jaren ’80 is de band postpunk-voorloper en van invloed op het geluid van bands als My Bloody Valentine, Dinosaur Jr. en later A Place To Bury Strangers. Debuutalbum ‘Psychocandy’ wordt meer dan dertig jaar na dato nog steeds gezien als een van de belangrijkste albums in het genre. Kort na het uitbrengen van de zesde langspeler ‘Munki’ in 1998 viel de band uit elkaar.
 
De kaartverkoop start op maandag 12 december om 10.00 uur. Kijk voor meer informatie op:
https://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/The-Jesus-and-Mary-Chain.htm