Gisteravond was in Merleyn de release van het debuut album van The Hubschrauber. Kepler – 186f werd de wereld in gebracht.

In het voorprogramma stond Luchtman. Electro, spacedisco, avantgardepop? Hoe je het ook noemt, de muziek van Luchtman is energiek, dansbaar en altijd catchy met een humoristische ondertoon. Gewapend met een drumstel, een bas en synthesizers creëerden zij een nieuwe soort muziek: electronisch, maf, redelijk hard en vooral dansbaar.

Drie Luchtmanpakken, helmen, 4000 ledlampjes en een rookmachine later, is Luchtman klaar om je mee te nemen op zijn avonturen. Elk liedje is een nieuw hoofdstuk in het verhaal van zijn reis door de ruimte. En in de ruimte vinden we ook  Debuutalbum Kepler-186f (genoemd naar de eerste bestaande planeet met dezelfde leefomstandigheden als de aarde) is af, en nu is het zaak om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de schoonheid ervan.

 

Kepler  – 186f

Naast de tracks van het album, kwam er ook eerder werk van The Hubschrauber voorbij. De fans van het eerste uur konden er zichtbaar van genieten in een uitverkocht Merleyn. Waarbij de eerste 50 fans een raket ijsje kregen. En ook al kwamen de mensen vanuit een wit Nijmegen Merleyn binnen gelopen, een ijsje was nodig in een heeft Merleyn.

Het album staat bol van de heerlijke tracks die muzikaal beïnvloed is door alternatieve rock en low fidelity pop. De band uit Nijmegen brengt een fantastisch debuut plaat uit, waarmee ze van ons echt de festivals laten genieten. Want met de 10 tracks van het album en het eerder werk zetten ze een heerlijke show neer.

 

The Hubschrauber werd in de zomer van 2011 in Nijmegen opgericht door vijf studenten: Robbie Gerbrands (drums), Ben Klaver (gitaar), Kasper van Moll (basgitaar), David Tonnaer (keyboard) en Otto van Toorn (zang en gitaar). Van dit vijftal speelden Gerbrands en Klaver al eerder samen in Duke Jonn.

 

In 2012 speelde The Hubschrauber mee in Kaf en Koren. Ze deelden ze het podium met De Staat en Navarone. Op 18 juni 2013 presenteerde The Hubschrauber zijn debuut-ep Sleep Deprivation die in de voormalige fabriekshal de Vasim werd opgenomen en in eigen beheer werd uitgebracht. Op 6 maart 2015 werd de tweede ep,  I Want To Buy A Farm With You, gepresenteerd in de voormalige Honigfabriek in Nijmegen. 

Nu is daar Kepler – 186f en staan de heren o.a. op Oranjepop in Nijmegen samen met Navarone. De plaat is nu te downloaden, te koop en te beluisteren.

 

hubschrauber