Vandaag heeft Radiohead haar nieuwe album ‘A Moon Shaped Pool’ online gezet. Het album bevat elf nummers en is te koop op de website van de band en via iTunes. Het album in vinyl is pas in september beschikbaar.
 
Afgelopen week lanceerde de band al de single ‘Burn the witch’ die gisteren op nummer 4 in de Free40 binnenkwam. Bij dit nummer heeft de band een bijzondere stopmotionvideo laten produceren. Ook ‘Daydreaming’ kon al worden beluisterd.
 
Maar meer nummers op het album zijn al bekend voor Radiohead-fans. Zo is het laatste nummer ‘True Love Waits’ al een paar keer uitgevoerd en verscheen ook op het live-album ‘I Might Be Wrong’.
 
Verder speelde Radiohead de nummers ‘Identikikt’ en ‘Ful Stop’ tijdens hun tour in 2012 en bracht zanger Tom Yorke ‘Desert Island Disk’ en ‘Present Tense’ al eens ten gehore in een show tegen klimaatverandering in Parijs, van afgelopen jaar. Dit laatste nummer komt al uit 2008. Volgens de Amerikaanse muzieksite Pitchfork werd tijdens dit concert ook ‘The Numbers’ opgevoerd, toen werd er nog naar verwezen als ‘Silent Spring’.
 
Het album lijkt, kortom, een verzamelalbum van nummers waar in de afgelopen jaren aan is gesleuteld en nog eens is gesleuteld. De Britse band begint haar wereldtour in Amsterdam, ze spelen op 20 en 21 mei in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Beide shows zijn al uitverkocht.