London Calling festival voegt vandaag drie nieuwe namen toe aan het programma. Het Australische tintje, die het festival al droeg met Royal Headache, Methyl Ethel, Slum Sociable en BANFF, wordt versterkt door de toevoeging van Cub Sport uit Brisbane en Gang of Youths uit Sydney. De derde naam is de Amerikaanse Cullen Omori, die na successen met zijn band Smith Westerns, solo verder is gegaan.


Cub Sport

Vrolijke, alternatieve indiepop zoals je die uit het zonnige Brisbane mag verwachten. Het kwartet van Cub Sport heeft de speelse energie van een roedel jonge honden. Hier en daar zit er een donker randje aan de opgewekte nummers die het geheel meer diepgang geven, maar als je straks in mei het nummer ‘Pool’ hoort sta je binnen een mum van tijd glimlachend te dansen.

Gang of Youths
Rauw, emotioneel en charismatisch. Dat is de Australische band Gang of Youths. Zanger Dave Le’aupepe schreef zijn eerste nummers voor zijn terminaal zieke vrouw en over pogingen om zichzelf van het leven te beroven. Heftige verhalen. Het resulteert in krachtige liedjes die vol passie en overgave gespeeld worden. Het zal je niet verbazen dat Bruce Springsteen de grootste inpiratiebron voor Gang of Youths is.

Cullen Omori
Over zijn debuutalbum ‘New Misery’ zegt Cullen Omori het volgende: “In my mind I really wrote an album that, if I was in Smith Westerns, would essentially be all the singles.” Daarmee zegt hij eigenlijk alles al. De single ‘Cinnamon’ heeft ook die herkenbare dromerige poplijntjes die ongelofelijk fijn in het gehoor liggen.

Deze drie namen voegen zich bij het eerder bevestigde Car Seat Headrest, Royal Headache, Dilly Dally, Methyl Ethel, Slum Sociable, Ulrika Spacek en BANFF. De lente-editie van London Calling vindt plaats op zaterdag 28 mei in beide zalen van Paradiso Amsterdam.


London Calling: Car Seat Headrest, Royal Headache, Methyl Ethel, Dilly Dally, Ulrika Spacek, Cullen Omori, Slum Sociable, Gang of Youths, BANFF
Zaterdag 28 mei 2016
Locatie: Paradiso
Entree: 20 euro excl. servicekosten en lidmaatschap
www.paradiso.nl