De vier mannen van The Liquid Machine uit Nijmegen zetten zichzelf in 2012 op de kaart toen ze een optreden gaven als een van de afsluitende acts tijdens de Zomerfeesten. Voortgestuwd door het succes van hun ep The Engine speelde de band sindsdien meer dan 60 shows door heel het land. Halverwege 2015 begonnen de opnames voor de volgende plaat, met medewerking van Peter Onstein van BigMouth en Merijn van Haren van Navarone. Vrijdag 13 mei ziet het debuutalbum Reprimenda Culpa het daglicht met een optreden in Merleyn in Nijmegen.

Reprimenda Culpa (het straffen van zij die schuld hebben) vertelt het verhaal van vallen en opstaan, van schuld en boete, recht en onrecht. De tracks laten de lichte en duistere kant van het leven zien. The Liquid Machine blijft daarbij niet op de gebaande paden: vreemde arrangementen, complexe maatsoorten en een tel extra hier en daar verrijken de muziek. Maar de onmiskenbare groove van de band blijft uiteraard staan, versterkt het gevoel van elke song en zorgt ervoor dat de tracks één geheel vormen.

Hjerre Bors (bas), Maarten van Swam (gitaar), Bas Wienhoven (zang en gitaar) en Pascal Wissink (drums) zijn ongekend op dreef op een plaat waar de energie vanaf spat, de volumeknop vol open kan, maar waar close listening ook onverwachte details en grote diepgang aan het licht brengt.

Voorafgaand aan die release kwam afgelopen week de videoclip uit van de track “Nowhere To Run”.