De organisatie van Down The Rabbit Hole adviseert bezoekers om niet met de auto naar het festival te komen. Door hevige regenval is het parkeerterrein onbruikbaar geworden.
 
Festivalgangers wordt aangeraden om met het openbaar vervoer te komen, staat op de website van Down The Rabbit Hole. Er is een gratis pendeldienst vanaf stations Wijchen en Nijmegen Centraal. De pendeldienst rijdt donderdag vanaf 12.00 uur en vrijdag t/m maandag vanaf 8 uur. Daarnaast zijn er via Ticketmaster speciale treinretours verkrijgbaar voor 19 euro vanuit ieder station in Nederland.
 
Bezoekers die toch met de auto komen, kunnen die parkeren aan de rand van Nijmegen, waar de organisatie een aantal verharde parkeerplaatsen heeft gehuurd. Vanaf daar rijdt er een gratis pendelbus naar het festivalterrein. Langs alle snelwegen rondom Nijmegen staan borden die bezoekers naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats leiden. Aangeschafte parkeertickets zijn ook geldig voor deze parkeerterreinen en de pendelbus.
 
Het Belgische festival Rock Werchter deed vanwege hetzelfde probleem ook een oproep om het openbaar vervoer te nemen. “Er dreigt een parkeertekort omdat verschillende parkeerterreinen niet inzetbaar zijn”, zegt een woordvoerster in De Standaard. “De festivalorganisatie gaat samen met de lokale overheden op zoek naar alternatieven.” Ook kan een aantal kampeerterreinen niet ingezet worden. “Omdat er de voorbije jaren voldoende reservecapaciteit was, zal dit echter geen probleem vormen. Er zullen voldoende kampeerplaatsen zijn om aan de verwachte vraag te voldoen”, aldus de woordvoerster.
 
Het in Beuningen gehouden Down The Rabbit Hole gaat aanstaande vrijdag van start en duurt tot en met zondag. Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 30 juni tot en met 3 juli.
 
http://downtherabbithole.nl/