Ze wordt ook wel ‘The Godmother’ van de punki genoemd: Patti Smith. Één van de grondleggers van de New Yorkse punk- en new wave scene in de jaren 70. Haar debuutalbum ‘Horses’ (1975) is een absolute klassieker, net als de hit die zij later schreef, samen met Bruce Springsteen, ‘Because the Night’ (1978). Patti Smith is zangeres, schrijfster, dichteres, kunstenaar en all round performer.
 
Afgelopen jaar reisde zij met haar band de wereld rond om nog een keer haar memorabele album ‘Horses’ integraal te spelen met haar originele band (zonder de overleden toetsenist Richard Sohl).
Het debuutalbum van de New Yorkse dichteres/ performer/ muzikante combineert rock, jazz en poëzie en vormde onbedoeld het begin van de punk- en new wave-explosie van eind jaren zeventig.
 
Op 11 augustus geeft Patti een speciaal optreden in de open lucht in het Caprera Openluchttheater in Bloemendaal. Deze avond draagt als titel ‘An Evening of Words and Music’. Er zal akoestisch gespeeld worden door Patti Smith, met tussendoor ondersteunend spoken word.
 
De muziek van Patti Smith zetten we vanaf 1 augustus extra in het zonnetje want je hoort haar met haar band geregeld op IndieXL als ‘Band van het Moment’.
 
http://www.patronaat.nl/11-8-2016/patti-smith-usa-