Patti Smith treedt met haar band 2x op deze week in Paradiso Amsterdam: op dinsdag 6 en woensdag 7 augustus. De legendarische zangeres wordt beschouwd als één van de grondleggers van het punkgenre in New York. Vandaar ook haar bijnaam “The Godmother of Punk”. Haar werk is een fusie van rock en poëzie.
 
Het eerste album ‘Horses’ verscheen in 1975 en was meteen een succes door de mengeling van punkrock en gesproken poëzie. Smith groeide in de jaren die daarop volgden uit tot een icoon in de New Yorkse punkscene en werd als grote invloed genoemd door artiesten als The Smiths, Madonna, Sonic Youth en R.E.M.. Met de albums Easter, Wave en Dream of Life leverde de Amerikaanse sterke albums af. Patti Smith scoorde met haar band drie nummer 1 hits in de Free40: Because the night (1978), Dancing barefoot (1979) en People have the power (1988.
 
De godmother of punk treedt ook op tijdens het Lowlands Festival. Op IndieXL kun je vanaf vandaag al in de stemming komen want Patti Smith is met haar band deze week ‘Band van het Moment’ waardoor je geregeld muziek van Patti voorbij hoort komen.