Paul Weller is deze week in Nederland en treedt 3 x op in ons kikkerlandje. De zanger staat op 7 juni in Doornroosje Nijmegen, 8 juni in het Paard in Den Haag en 9 juni in Paradiso Amsterdam.
 
De Britse muzikant maakte in jaren zeventig furore met The Jam, in de jaren tachtig met Style Council en vanaf de jaren negentig tot nu als solo artiest. Paul Weller geldt als een van de meest invloedrijke popartiesten en werd hij door de Britpopgeneratie gekroond tot ‘The Modfather’. Blur, Oasis en Arctic Monkeys noemen hem als grootste inspiratiebron.
 
Paul Weller scoorde in de Free40 grote hits als ‘Wild wood’, ‘You Do Something To Me’, ‘Broken Stones’, ‘He’s the Keeper’ en ‘The Changing Man’ en bracht twaalf albums uit, waaronder het geprezen en succesvolle ‘Stanley Road’. Zijn nieuwe album heet ‘A Kind Revolution’ en daarvan hoor je de single ‘Satellite kid’ geregeld voorbijkomen op IndieXL.
 
Je hoort Paul Weller met zijn band vanaf vandaag dagelijks geregeld voorbij komen op IndieXL want ze zijn ‘Band van he5t Moment’.