Rondreizend festival trapt af op 17 september, traditiegetrouw in Nijmegen. Negen nieuwe steden worden toegevoegd aan het tourschema, dat eindigt op 28 november.

De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, maakte vandaag de data voor de editie van 2015 bekend. Van 17 september tot en met 28 november tourt de karavaan met talentvolle artiesten door het hele land. De aftrap vindt traditiegetrouw plaats in ‘thuisstad’ Nijmegen, en reist daarna door langs 40 andere steden, om groots te eindigen in Amsterdam.

Uitbreiding naar de zondagen: van 31 naar 40 steden.
Naast de steden die de afgelopen jaren op donderdag, vrijdag en zaterdag het festivalterrein vormden, voegt de Popronde negen nieuwe steden toe aan het tourschema. Deze negen nieuwe Poprondes zullen voornamelijk op zondagmiddag gaan plaatsvinden in de steden Assen, Heerenveen, Heerlen, Hengelo, Hilversum, Hoorn, Roermond, Weert en Zutphen.

Recordaantal aanmeldingen, uitbreiding van de selectiecommissie
De Popronde is groeiende: behalve de uitbreiding in steden is ook het aantal aanmeldingen dit jaar gestegen. Meer dan 1200 acts schreven zich dit jaar in om kans te maken op een plekje bij de uiteindelijke selectie.

Meer informatie over het festival, de data en de steden op www.popronde.nl.