De geboorte van een poppodium is een zeldzame gebeurtenis. Op donderdag twee april is er een kans om dit daadwerkelijk een keer mee te maken. Q-Factory is een multifunctioneel pand met daarin twee prachtige popzalen. De kleine zaal is verbouwt en klaar voor een grootse opening.

Met de start van het poppodium creëert Q-Factory een nieuwe muzikale broedplaats. Een unieke plek waar muziek wordt gemaakt, beluisterd en geleefd. De nieuwsgierige bezoeker kan nog niet ontdekte artiesten ontmoeten en daarnaast genieten van de act waar hij of zij al jaren fan van is. Het complex aan het Atlantisplein in Amsterdam Oost is reeds het grootste centrum voor muzikanten in Europa, maar de ambities reiken verder.

In het multifunctionele pand zijn niet alleen tientallen oefenruimtes, opnamestudio’s, een café/restaurant, winkel- en kantoorruimtes, het huisvest ook twee concertzalen waar respectievelijk driehonderd en duizend bezoekers terecht kunnen. Het zijn juist deze twee zalen, in het hart van het pand, waarmee Q-Factory een stempel wil drukken op het culturele landschap van Amsterdam én Nederland.

De eerste shows staan op de agenda. De officiële opening van de kleine zaal vindt plaats op twee april.De line-up van de opening vertegenwoordigd de muzikale diversiteit die dagelijks aanwezig is in Q-Factory.

LINE-UP

TAYMIR
BROKEN BRASS ENSEMBLE
BIXBY

JUST REGULAR GUYS

..

Eén drummer en zeven koperblazers: het Broken Brass Ensemble blijkt een gouden formule en een ongekende festivalhit afgelopen seizoen. In minder dan een jaar heeft de groep hard naam gemaakt in Nederland. De basis is traditionele New Orleans-brass, gemengd met hiphop-, balkan-, funk- en bluesinvloeden. Maar wat vooral de reden van het succes is, is dat het acht superenthousiaste gasten bij elkaar zijn, die spelen met een bak energie.

BIXBY

Bixby is een Amsterdams collectief gevormd rond singer/songwriter Simone van Vugt en wordt geïnspireerd door artiesten als The Veils , Laura Marling , Daughter en The National. Simone van Vugt combineert dromerige popliedjes met folky invloeden en hier en daar een brullende uitbarsting. Door Dutchscene.nl werd Bixby al uitgeroepen tot een van de Nederlandse bands die het in 2015 gaat maken.

JUST REGULAR GUYS

Het Haarlemse duo ‘Just Regular Guys’ produceert rauwe electronische muziek en weet zich qua sound langzaam te meten met namen zoals ‘Attaque’ ‘Boys Noize’ ‘Baskerville’ en ‘Bart B More’. Maar Just Regular Guys weet veel verder dan electro te gaan. Hun muzikale kennis en smaak hebben een pittige diepgang. Perfect om de bands aan elkaar te lijmen en de laatste energie van de avond te doen ontwaken.

..