Vorige maand verscheen de heruitgave van het album ‘OK Computer’ van Radiohead. 20 jaar na het verschijnen van dit meesterwerk is het album opnieuw uitgebracht met als titel ‘OK Computer OKNOTOK 1997-2017’ met enkele bonustracks van songs die het destijds niet haalden. ‘I promise’, een fraai nummer maar niet heel bijzonder, was de eerste single van de bonustracks en stond een aantal weken in de Free40. Al snel verscheen er ook een single en video van ‘Man of war’, een song die niet had misstaan op het originele album. Daarop horen we de echte Radioheadsound. En deze week prijkt ‘Man of war’ dan ook bovenaan de Free40; de Indiehitlijst van Nederland.
 
De prachtige nieuwe single van The War On Drugs komt nieuw binnen op nummer 2! We hebben vandaag 10 nieuwe binnenkomers van o.a. Nine Inch Nails, Garbage, Arcane Roots, Tamino, alt-J, Cairo Knife Fight, Black grape en MUTEMATH. Veder hoor je nieuw werk voorbijkomen van o.a. VANT. Manchester Orchestra, Absynthe Minded, Shaka Ponk, Sleep Token, Portugal. The Man, Arcade Fire, OTHERKIN, Royal Blood, The Horrors, Death From Above 1979, Depeche Mode, Queens of the Stone Age, Rat Boy, Maggie Brown, alt-J, Tessa Rose Jackson, Sea Girls en Wolf Alice.
 
Zo’n verzameling gloednieuwe singles hoor je nergens anders. Dus luisteren naar de Free40 vanmiddag! De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
De Free40 ligt mijlenver voor op alternatieve hitlijsten van andere radiostations! Kijk en vergelijk. Niks maandenlang dezelfde hits. Nieuwe releases meteen de hitlijst in. Durf te ontdekken, luister IndieXL! En luister de Free40!