Op IndieXL zijn wij fans van The RIVAL SONS; de band die al 5 hits scoorde in de Free40 waarvan debuutsingle ‘Keep on swinging’ de 2e plek bereikte en ‘Open my eyes’ en ‘Electric man’ zelfs de eerste.
 
De band van zanger Jay Buchanan werd opgericht in 2009 en is beïnvloed door bands als The Free, Led Zeppelin en The Animals. Er zijn slechtere voorbeelden! Het stemgeluid van Jay doet zeker denken aan het karakteristieke stemgeluid van Paul Rodgers, in de jaren zeventig zanger van The Free en Bad Company.
 
De band leverde puike albums af met ‘Pressure and Time’ (2011), ‘Head Down’ (2012) en ‘Great Western Valkyrie’ (2014). In 2016 verscheen het meest recente album ‘Hollow Bones’, Niet alleen qua albums ligt het tempo hoog, de band tourt ook veel.
 
In februari trad de band op in de Melkweg en deze week is de band terug in Nederland voor een concert op dinsdag 1 augustus in Poppodium 013 in Tilburg. Daarom hoor je The Rival Sons extra vaak voorvijkomen op IndieXL deze week als ‘Band van het Moment’.
 
https://www.youtube.com/watch?v=wRfRIXg2spo