Vorige week donderdag verscheen ie op YouTube: de nieuwe single van Royal Blood. Een uur daarvoor hadden we net de nieuwe Free40 gepubliceerd. We zijn snel, maar nu moesten we een week wachten tot we de single alsnog in de Free40 konden zetten. Voor ons een hele opgave. Maar het was het wachten waard, want vandaag komt ‘Lights out’ binnen op nummer 1 in de Free40. En dat komt sporadisch voor. Maar deze single is een knaller.
 
Het Britse duo brengt hun tweede album uit op 16 juni. De plaat heet How Did We Get So Dark?, de opvolger van hun eerste album ‘Royal Blood’ in 2014. En het duo gaat op tournee! Op woensdag 24 mei spelen Mike Kerr en Ben Thatcher in Paradiso Amsterdam. En wie weet komen we de twee nog tegen op een festival deze zomer.
 
In de Free40 staan de allernieuwste Indiesingles. Vandaag hoor je behalve Royal Blood ook nieuw werk van RAT BOY, Millionaire, Circa Waves, UNKLE, Darlia, SHY BILLY, Amber Run, Escape Escape, Incubus, The Kooks, The Guru Guru, Ten Tonnes, Temples, Soulwax, The New Pornographers, Maximo Park Official, Flaming Lips, We Fall Slowly, Moon Duo, alt-J, The Afghan Whigs, PALMSY, DREAMCAR en Kasabian.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL! En luister naar de Free40: in éen klap ben je weer bij!