Mike Kerr en Ben Thatcher kunnen tevreden zijn. De nieuwe single van Royal Blood is een succes. Wat heet; deze week staat ‘Lights out’ voor de derde week op nummer 1 in de Free40. En hun concert in Paradiso Amsterdam op 24 mei was binnen enkele minuten uitverkocht. Dan zit het wel goed.
 
alt-J stoomt inmiddels op naar de tweede plek met ‘In cold blood’. De band is in augustus te zien op het Lowlands Festival. Vandaag hoor je in de Free40 ook nieuwe singles van Waxahatchee, The War On Drugs, UNKLE, Rat Boy, Circa Waves, Nothing But Thieves, Amber Run, Roger Waters, The Afghan Whigs, Millionaire, We Fall Slowly, The Charlatans, Temples, Monico Blonde, Incubus, The New Pornographers, Darlia, Highly Suspect, Kermode Spirit, At The Drive In, The Districts, Maximo Park Official en The Amazons.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!