December is lijstjestijd. En vanaf dit jaar is Nederland een nieuwe lijst rijker: de Indie500. Een top 500 waarin de beste Indie- en Alternative songs staan van de afgelopen decennia. Een jaarlijst voor de gitaarliefhebbers. Want in de Indie500 hoor je geen soulklassiekers, dance, hiphop, rap of Nederlandstalige songs, hoe fraai ook. De Indie500 wordt een lijst waarbij je niet weg hoeft te zappen. En met ook muziek van recente Indiebands. Jij kunt mee helpen deze lijst samen te stellen!
Kies op www.indie500.nl jouw favoriete songs en artiesten uit de stemlijst met daarin al een uitgebreide selectie songs. Je kunt (een deel van) de titel of artiest intoetsen en selecteren. De songs moeten minimaal 1 jaar oud zijn. Staat jouw keuze er niet bij? Voeg die dan zelf toe onder aan jouw lijst. En…, dit is een Indielijst, dus geen Queen, Deep Purple en Prince, maar wel Arctic Monkeys, Radiohead en The Smiths, om maar wat te noemen. Van sommige bekende bands uit het verleden staan soms wel wat onbekendere songs in de selectielijst die wij wel vinden passen in deze lijst. En verder vind je ook oudere hits uit de New Wave, Shoegaze, Alternative Rock en en Grunge periode. Maar stem ook vooral op recente songs en wellicht minder bekende bands. Wij willen geen ouwelullenlijst met de bekende namen!
Je kunt stemmen t/m 15 december. Daarna gaan we de stemmen tellen en de uiteindelijke lijst samenstellen. De Indie500 wordt uitgezonden op IndieXL van 25 t/m 29 december van 8 uur ‘s morgens tot 17 uur ‘s middags. Je krijgt op onze Facebookpagina vanaf vandaag van ons dagelijks een tip voor de Indie500. De volledige stemlijst staat ook op de site.