December komt er aan dus het is weer lijstjestijd. De Top 1000 allertijden, Radio 2 Top 2000, de Snob 2000; allemaal fijne lijsten, maar die lijsten bevatten vaak de bekende rocksongs en die worden vaak afgewisseld met songs uit andere genres zoals rap, soul en hip hop. Dat zijn zapmomenten voor de gitaarliefhebbers. Daarom hebben wij de Indie500 in het leven geroepen.
 
Eindelijk een eigentijdse lijst met de beste Indie- en Alternative Rocksongs van zowel de afgelopen jaren als de afgelopen decennia. Met ook o.a. Grungefavo’s, New Wave- en Britpopklassiekers maar ook aanverwante subgenres als (post)punk, garagerock, , alternative dance, electropunk, shoegaze en meer van zulks. In de Indie500 worden alternatieve klassiekers afgewisseld met minder bekende rockpareltjes uitgekozen door de IndieXL luisteraars. Gezien de lijst van de afgelopen jaren kun je gerust alle 500 songs op laten staan.
 
Jij kunt de lijst mee helpen samenstellen. Stem mee op de Indie500 en kies jouw favoriete 20 songs uit de stemlijst op https://indie500.nl/. Dat kan t/m 5 december 18:00 uur, daarna wordt de lijst samengesteld. De songs moeten wel minimaal een jaar oud zijn.
 
Inspiratie nodig? Bekijk de lijst van de afgelopen jaren op https://indie500.nl/index.php/past-years-indie-500s/. Stemmen kun je op https://indie500.nl/index.php/sample-page/vote-here-for-the-indie-500/
 
Indie500
Indie500