Michiel Claessen, alias Storksky weet dit jaar niet wat hem overkomt. In eerste instantie in het leven geroepen om af te studeren aan de Tilburgse rockacademie maar inmiddels is de band Nederland aan het veroveren. In december 2015 won de band de Limburgse talentenwedstrijd Nu of Nooit, in juni stond de band op het Pinkpop Festival en nu staat de band voor de tweede maal op nummer 1 in de Indie Chart. De eerste single ‘Saboteur’ prijkte in juni bovenaan de hitlijst en nu flikt de band het opnieuw met de tweede single ‘Fracas Maracas’. Een prestatie!
 
Verder hoor je vandaag in de Indie Chart nieuwe Nederlandse singles van Canshaker Pi, The Last Element, Breaking Levees, Mozes and the Firstborn, Town of Saints, Drive like Maria, Max Meser, Indian Askin, We Fall Slowly, View for a Day, Peacekeeper, Moon Moon Moon, Barry Hay Flying V Formation, TAYMIR, Quibus ft. GOSTO, Eins, Zwei Orchestra, Fake Billy & The False Prophets, Ed Struijlaart, MikeyLow, St. Tropez en Blaudzun.
 
De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.
 
IndieXL doet echt wat voor de Nederlandse popmuziek!
 
https://www.youtube.com/watch?v=5UdNppte7aI