The Amazons zijn bezig met een imposante opmars. Met de eerste single ‘Junk Food Forever’ wist deze veelbelovende een jaar geleden in korte tijd het voetlicht te vinden in thuisland Engeland.
 
Twee maanden later, in april 2016, stond dit kwartet uit Reading voor het eerst in de Free40 met de single ‘Stay with me’. De single behaalde de vierde positie. In de zomer van 2016 behaalde opvolger ‘Nightdriving’ ook de top 10 om vervolgens eind 2016 en begin 2017 twee nummer 1 hits te scoren met de magnifieke singles ‘In my mind’ en ‘Little something’. Een niet geringe prestatie. Niet voor niets bestempelden wij eind 2016 daarom deze band als onze ‘Sound of 2017’.
 
Met hun harde, bombastische rockmuziek lijkt de band nu al klaar te zijn voor de grotere zalen. Vooralsnog zijn de mannen nu nog van dichte te aanschouwen. Deze week speelt de band namelijk op 15 februari in Rotown Rotterdam en 16 februari in Paradiso Amsterdam.
 
Natuurlijk is IndieXL aanwezig. Wij zeggen: rijp voor het Lowlands Festival. En dit jaar kijken wij natuurlijk uit naar het debuutalbum. Hiervoor werken ze samen met producer Catherine Marks (Foals, The Vaccines, Wolf Alice).
 
Reden genoeg om The Amazons op IndieXL nog eens extra aandacht te geven. Je hoort ze dan ook vanaf vandaag dagelijks voorbij komen als ‘Band van het Moment’.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!