The Amazons is een band uit Reading bestaande uit 4 jonge knapen. De band debuteerde in 2015 met de single ‘Junk Food Forever’. De opvolgers Stay with me en Nightdriving werden dit jaar top 10 hits in de Free40. Maar met de nieuwe single ‘In my mind’ hebben ze een Indiekraker van jewelste te pakken. Binnen 2 weken staat deze single op nummer 1 in de Free40. The Amazons zijn misschien wel de meest veelbelovende band van dit jaar!
 
En in de Free40 hoor je natuurlijk nog veel meer veelbelovende bands, want nieuwe muziek ontdekken doe je op IndieXL. Zo hoor je vandaag nieuwe singles in de Free40 van o.a. WAAX, The Virginmarys, The Pineapple Thief, Tall Ships, Pumarosa, Teleman, Greywind, Grouplove, PAUW, High Tyde, HOLY HOLY, Night Riots, Cherry Glazerr, Black Foxxes, Beware of Darkness, JAWS, Twin Atlantic, Cortes, Declan McKenna en Twin Wild.
 
Maar er zijn ook bekende(re) namen: Garbage, The Rifles, Placebo, Kasabian, Feeder, Nick Cave & The Bad Seeds, Lonely The Brave, Silversun Pickups, PIXIES, White Lies, The Kills en De Staat. En we hebben een gloednieuw nummer van Radiohead in de lijst!
 
Genoeg redenen om vanmiddag te luisteren! De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!
 
https://www.youtube.com/watch?v=SEBkSFvxNOM