Je hoort ze alleen op IndieXL: The Amazons. Dit jaar scoorde deze band uit Reading in Engeland al 2 top 10 hits in de Free40: ‘Stay with me’ en ‘Nightdriving’ en nu staat de band voor de tweede week op de eerste positie met ‘In my mind’! Wij weten nu al dat deze geweldige single hoog zal eindigen in de Free100 van 2016. Nu weet je ook meteen waarom IndieXL bestaansrecht heeft.
 
Op IndieXL ontdek je heel veel nieuwe alternatieve muziek en in de Free40 zetten we de beste ontdekkingen. Zoals vandaag met bands als Tall Ships, WAAX, The Virginmarys, Silversun Pickups, Greywind, Feeder, JAWS, Cortes, The Pineapple Thief, Cherry Glazerr, Beach Weather, White Lung, Night Riots, White(Band), Pumarosa, Black Honey en Allah-Las. Maar je hoort ook nieuw werk van bekende namen zoals Garbage, PIXIES, Kasabian, Nick Cave & The Bad Seeds, Lonely The Brave, Bloc Party, The Kills, Twin Atlantic en White Lies. Er er staan maar liefst 2 songs van Radiohead in de lijst waarvan 1 gloednieuwe!
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!
 
  • https://www.youtube.com/watch?v=SEBkSFvxNOM