Bij het grote publiek zijn ze nog onbekend, maar de IndieXL luisteraar weet wel beter. The Hunna werd in 2015 opgericht. De band van zanger/gitarist Ryan Potter produceert aanstekelijke Indie Rock; liedjes met aanstekelijke gitaarriffs, dansbare drums en herkenbare teksten die schreeuwen om meegezongen te worden.
 
Vanaf 2015 is het viertal uit Hertfordshire geregeld te vinden in de Free40. Met de eerste twee singles ‘Bonfire’ en ‘We could be’ scoorde de band meteen nummer 1 hits in de Indiehitlijst van Nederland. Daarna waren er ook nog hits met de singles ‘You and me’ en ‘Never enough’. Al die hitsingles staan op het eerste album ‘100’ uit 2016.
 
In mei dit jaar verschijnt het tweede album ‘Dare’. Het titelnummer daarvan stond enkele weken geleden al in de Free40 en momenteel bestijgt ‘Flickin’ your hair’ de chart.
 
Samen met de band Coasts is The Hunna bezig met een Europese tournee en donderdag 8 februari doen de bands Melkweg Amsterdam aan voor een eenmalig optreden in Nederland. Een mooie gelegenheid om deze band in het zonnetje te zetten of verder kennis te maken met deze Britpopband. Daarom hoor je The Hunna vanaf vandaag geregeld op IndieXL als ‘Band van het Moment’.