De Britse indierockband The Maccabees stopt ermee. De bandleden gaven vandaag tekst en uitleg aan fans in een verklaring op sociale media.

 

De band bracht sinds de oprichting in 2002 vier albums uit. Het meest recente album van The Maccabees, Marks to Prove It, verscheen in juli vorig jaar, kort voordat ze optraden op Lowlands. Het was de opvolger van Given to the Wild uit 2012. Andere albums die de band afleverde zijn Wall of Arms (2009) en Colour It In (2007). In de Free40 scoorde de band 4 nummer-1 hits: Pelican, Feel to follow, Ayla en Marks to prove it.

In de verklaring schrijven de bandleden dat het besluit te stoppen vreselijk moeilijk was, omdat de band de afgelopen veertien jaar een grote rol in hun levens had. ‘We zijn trots dat we in staat zijn om uit elkaar te kunnen gaan op een door onszelf gekozen moment, op onze creatieve top en met de beste en grootste shows achter ons.” ,,Er is geen sprake van ruzie”, vervolgen ze. ,,We zijn dankbaar dat we kunnen zeggen dat ze we de groep zonder onenigheid achter ons laten. Het was een geweldige tijd die we gelukkig met elkaar mochten delen.”

The Maccabees voegen eraan toe dat ze van plan zijn door te gaan met het maken van muziek, al zijn er nog geen concrete plannen. ,,We kijken uit naar de toekomst, met een beetje verdriet, maar ook met waardering, genegenheid en grote trots op de muziek die we hebben gemaakt.”De band laat weten dat er nog enkele afscheidsconcerten volgen. Waarschijnlijk zijn die alleen in de UK.