The War On Drugs zijn weer helemaal terug in 2017. Met ‘Thing of a place’ staat de band deze week op nummer 1 in de Free40; een 11 minuten durend epos met prachtig gitaarspel dat op Record Store Day werd uitgebracht. Bovendien komt de band ook naar Nederland. Het concert van 1 november in AFAS Live was binnen een uur uitverkocht en deze week werd bekend gemaakt dat de band uit Philadelphia op 2 november een extra concert geeft.
 
Maar er staat nog veel meer fraais in de Free40. Deze week zijn er 9 nieuwe binnenkomers dus er is weer veel verversing in de lijst. Enkele namen: Strand of Oaks, Nothing But Thieves, The Black Angels, LCD Soundsystem, Royal Blood (2x), The Afghan Whigs (2x), Dryjacket, Grizzly Bear, Highly Suspect, Portugal. The Man, Temples, Car Seat Headrest, UNKLE, POND, Incubus, Roger Waters, The Charlatans, alt-J, Kasabian, The Districts, At The Drive In, Fangclub, The National, Mallory Knox, RAT BOY, Biffy Clyro en Monico Blonde.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!