Met ‘Thinking of a place’ kwam The War On Drugs in mei op nummer 1 in de Free40. Vorige maand verscheen opvolger ‘Holdin’ on’ in de hitlijst en nu scoort de band met de derde single ‘Strangest thing’ van het nieuwe album ‘A deeper understanding’ opnieuw een nummer 1-hit. Een prachtige single die tot het beste behoort van de toch al niet misselijke oeuvre van de band uit Philadelphia. De band geeft op 1 en 2 november een optreden in AFAS Live in Amsterdam.
 
De Free40 barst vandaag weer van de nieuwe singles. Zo hoor je vandaag nieuw werk van o.a. Starsailor, Prophets of Rage, Nine Inch Nails, The Horrors, PVRIS, The Academic, Death From Above 1979, RIDE, Nothing But Thieves, VANT, OTHERKIN, Portugal. The Man, Shaka Ponk ft. De Staat, Garbage, Nothing More, MUTEMATH, Someone, Sea Girls, Noah Gundersen, Absynthe Minded, Manchester Orchestra, Radiohead, RAT BOY, Arcane Roots, Tamino, Wolf Alice, Sleep Token en Queens of the Stone Age.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.