Vandaag, 5 oktober 2018, bestaat IndieXL vijf jaar. IndieXL heeft zich in die 5 jaren onderscheiden van andere alternatieve stations en heeft inmiddels bewezen trendsettend te zijn op het gebied van Indie en Alternative Rock. Op IndieXL krijgt (Nederlands) talent daadwerkelijk een kans en hoor je ook de nieuwste internationale Indiehits die je (nog) nergens anders hoort. Wij draaien niet maandenlang dezelfde hits. En op IndieXL hoor je ook echt gitaren. Niks de hele dag rustig voortkabbelende liedjes, maar echte Indiehits, van echte Indiebands.

Dat doet geen enkel ander radiostation ons na.  Jaja, dat zeggen ze allemaal… Nou, check dan b.v. onze playlist eens op https://www.indiexl.nl/playlist/ of onze Free40 Indiehitlijst op https://www.free40.nl/index.php. De medewerkers van IndieXL zijn de neuzen van Nederland die wekelijks veel tijd besteden om nieuwe Indiehits en Indiebands ontdekken, zowel uit landen als Engeland en de US, maar ook uit diverse Europese landen en Australië. Je luistert naar IndieXL als je bewust nieuwe muziek wilt ontdekken. Nieuwe video’s op YouTube, nieuwe songs op Soundcloud, Bandcamp of Spotify? Je hoort ze snel op IndieXL.

IndieXL gaat door waar het goed in is: nieuwe muziek ontdekken en de luisteraar uit de comfort zone halen. En natuurlijk hoor je ook zo nu en dan de echte Indie-, Alternative en Britpopklassiekers op IndieXL. IndieXL is een jong en fris radiostation met een andere visie dat helemaal past in het huidige medialandschap en zich staande houdt tussen stations met grote namen maar die varen op bekende DJ’s of bekende hits. IndieXL is populair bij Nederlandse muzikanten die zien dat hun muziek wel wordt gedraaid; bij muziekliefhebbers die echt nieuwe muziek willen ontdekken en bij mensen uit de mediawereld om nieuwe trends en bands te ontdekken. Wat doe jij? Doe je mee of waggel je er achter aan?

Wij gaan vandaag 5 jaren IndieXL vieren. Met veel nieuwe muziek, met echte Indie Classics en ook onze eigen favo’s van de afgelopen jaren op de radio. De DJ’s van IndieXL hebben 5 favoriete songs gekozen en die gaan we per uur draaien. En ze zijn ook nog eens terug te vinden op Spotify.

Vijf jaar IndieXL en wat ons betreft op naar de 10 jaar! We doen het met alle liefde voor onze luisteraars en dat allemaal gratis en voor niets. En wil je ons helpen? Dat kan als presentator, als redacteur of als muziekontdekker. Je kunt ons altijd benaderen op Facebook, Twitter of via radio@indiexl.nl.

André Wit
Music Director IndieXL