ALASKA POLLOCK is Alternative Electro Blues-pop en bestaat uit Jelte de Vries – guitar/vocals, Rogier van Roosmalen – drums/electronics en Olivier de Jong – bass guitar.

Naast het schrijven van de muziek, speelt Jelte vrijwel alles in en produceert hij de muziek ook zelf. Live wordt de muziek vertolkt door een driekoppige band (Rogier van Roosmalen op drums, Olivier de Jong op bas) waarbij de geraffineerde sound van de plaat zoveel mogelijk benaderd wordt maar waar binnen deze sound veel plek is voor improvisatie.

Invloeden van ALASKA POLLOCK zijn Radiohead, alt-J en Flume.

‘Where Do We Go’
De nieuwe single heet “Where Do We Go” en gaat over momenten waarop je even stilstaat bij de keuzes die je maakt in je leven en je afvraagt: waar de fuck ben ik nou eigenlijk mee bezig, waarom doe ik wat ik doe, en waar gaat het naartoe?

Jelte laat weten: “Voor de release van de single wilde ik in eerste instantie zo’n statisch artwork-‘filmpje’ waarbij je eigenlijk alleen maar naar de platenhoes zit te kijken en er af en toe iets langzaam beweegt. Gewoon een beetje sfeer.

Animator Auke de Vries, tevens mijn broer, was bereid om dat te maken. Hij begon met een sferisch “loopje” van een bergpartij met het bandlogo (een ruit) in het midden. Maar gaandeweg leek het ons ineens heel vet om in dat bandlogo heel subtiel een verhaaltje zich te laten afspelen met een klein personage wat je in eerste instantie helemaal niet ziet, maar misschien bij een tweede keer bekijken wel. Met mijn ideeën en mijn broers animatie-skills gingen we daar vorm aan geven. Uiteindelijk liep dat enorm uit de hand, en is er na heel veel dagen werk zowaar een muziekvideo uit ontstaan.

Het is een minimalistische animatie-clip in een soort collage-stijl en volgt de barre tocht van het personage “Klaas” (zo hebben we hem genoemd) door een fictief gebergte. Hij trotseert menig obstakel maar blijft volhouden om zijn doel te bereiken.”

Where Do We Go gaat vandaag in première bij Indie XL.

http://www.alaska-pollock.com/

Eerst volgende show: 23 december: Kerstshow @ Stiels, Haarlem