Al 18 jaar lang, sinds hun oprichting in 1999, vecht de melodieuze hardcoreband Rise Against via hun internationale punkplatform voor meer sociale gerechtigheid, verpakt in catchy en intensieve songs en optredens.
 
Onlangs kwam het 8e studioalbum van de band uit Chicago, genaamd “Wolves” uit. Het album zou eigenlijk “Mourning in America” heten, maar na de Amerikaanse presidentsverkiezingen bleek deze titel voor de band te leeg. Het klinkt te somber en hopeloos. Volgens de band voelden de leden van Rise Against zeker deze emoties maar beslisten dat ze een album wilde maken dat meer focust op potentie dan op negativiteit. De single ‘The violence’ hoor je geregeld voorbij komen op IndieXL.
 
En de band komt weer naar Nederland. De laatste keer dat Rise Against voor een eigen show in Nederland was, was in 2014 toen de band een volle HMH platspeelde met hun catchy mix van hardcore en punk. Daarna, in 2015, stond de band nog geprogrammeerd op Pinkpop. En nu staat de band op zondag 12 november 2017 in de AFAS Live in Amsterdam. En IndieXL mag daarvoor 3×2 kaarten weggeven.
 
Wil jij gratis met een vriend of vriendin gratis naar Rise Against op 12 november? Mail dan naar radio@indiexl.nl onder vermelding van ‘Rise Against’ welk nummer van Rise Against jij het beste vindt en waarom. Doe dat wel uiterlijk zondag 15 oktober om 18:00 uur. De winnaars ontvangen op maandag 16 oktober bericht.
 
Event: https://www.mojo.nl/concerten/rise-against/#eHvBj3fS4eeaAjdi.99