Tijdens Oranjepop in Nijmegen stonden er weer een aantal mooie bands, zo zagen we op het hoofdpodium The Brahms, Janne Schra en Sue The Night. Op het andere podium zagen we Wolves Dressed In Sheep. Met Hod Rod leveren ze een aanstekelijk nummer af.

Het Nijmeegse zestal Wolves Dressed in Sheep is al een aantal jaren actief en heeft de tijd genomen een eigen geluid te ontwikkelen. Dat ze daar glansrijk in geslaagd zijn blijkt wel uit de indrukwekkende reeks wapenfeiten die ze recent aan elkaar hebben geregen.

De EP Varykino verscheen in december 2015. Het is het eerste plaatwerk van de band waarop de karakteristieke sound van de band te horen is die gekenmerkt wordt door tweestemmige zang, chorus gitaren en 80’s synthesizers. Met de aanstekelijke en dwingend dansbare indie met Afrikaanse invloeden die ze hiermee introduceren, weet de band gelijk de aandacht op zich gevestigd in hun directe omgeving: 3Voor12 Gelderland kent Wolves Dressed In Sheep een Award toe in de categorie Beste Gelderse EP 2015, enkele weken nadat ze ‘Varykino’ presenteerden voor een reeds ruim vooraf uitverkocht Merleyn in Nijmegen.